Home sweet Home

20 mei 2024 - Workum, Nederland

Maandag 20 mei 2024, 2e Pinksterdag en alweer 3 dagen thuis. Nog steeds wel een beetje ‘watterig’ in ons hoofd maar met een ongelofelijk fijn gevoel kijken we terug op een geweldige reis.

Wat 4 jaar geleden vlak voor vertrek net aan onze neus voorbij ging, was het wachten meer dan waard. De schoonheid en rijkdom van de flora en fauna van Costa Rica hebben een onuitwisbare indruk bij ons achter gelaten.

We mochten bijna 3 weken rondreizen over hobbelige, stoffige wegen met soms hele diepe kuilen, onaangekondigde reductoren (verkeersdrempels) en over kronkelende, soms hele steile bergwegen. Het aantal kilometers dat we hebben gemaakt was dan misschien niet eens zo veel (1500 km). Het gaat in dit land met de eerder genoemde obstakels dan ook vaak om het aantal uren dat je er over doet om van A naar B te komen. Daarbij moet je rekenen dat je gemiddeld over 100 km 2½ uur doet.

En alle  dagen was het mooi, zonnig, warm weer waarbij het soms ’s avonds regende en de luchtvochtigheid daardoor erg hoog was.

De ontmoeting met neef Folkert met zijn vrouw Lourdes en dochter Nelleke in San José was harstikke gezellig. Fijn om hun land te zien waar zij al zo’n 30 jaar wonen.

Maar ook de ochtend excursie om 6 uur ’s ochtends met onze gids Eljecier, onze spectaculaire off the road rit naar de watervallen en niet te vergeten ons zip line avontuur, het was allemaal fantastisch!!

Over onze belevenissen hebben we ook dit keer weer een dagboek (blog) met verhalen en foto’s per dag bijgehouden.

In eerste instantie voor ons zelf om na te kunnen lezen wat we allemaal hebben gedaan.

Na dit laatste verhaal drukken we op de digitale knop ‘print boek’ zodat deze na ontvangst in de boekenkast komt te staan naast de andere 4 eigengemaakte reisboeken.

Maar gezien het grote aantal views op ons blog en de reacties, genieten de mensen thuis ook van onze belevenissen. “Elke ochtend even starten met het lezen van jullie verhaal en de foto’s bekijken” en “leuk dat we zo mee mochten reizen” zijn een paar reacties.

Wij zouden het tot slot fijn vinden en waarderen dat iedereen die ons heeft gevolgd ff een klein berichtje achter laat (je naam zou al genoeg zijn), zodat we weten wie en hoeveel mensen mee hebben genoten. Al was het alleen maar om te weten aan wie we het uitgebreide verhaal moeten vertellen van ons avontuur en aan wie we de ‘short cut’ versie haha.

Onvermijdelijke vraag tot slot: “En waar gaat de volgende reis naar toe?”

Daarvoor zijn op dit moment geen concrete plannen. Voorlopig lekker genieten van thuis op Merk 11. Daar waar we de afgelopen dagen al konden genieten van de gezelligheid van de  familie om ons heen. En mochten er weer concrete plannen zijn, dan gaan we weer schrijven hoor!

Voor nu vooral PURA VIDA !!!

Oant sjen,

Folkert & Ingrid

1. Johan en Alice:
    20 mei 2024
    Vast ook fijn om weer thuis te zijn! Nogmaals dank voor jullie mooie verhalen en prachtige foto’s!!
  2. Harm van Zuiden:
    20 mei 2024
    Tige moai om mei jimme mei te reizgjen. Prachtige foto's, moaie ferhalen. Tige tank.
    Harm van Zuiden
  3. Lara:
    20 mei 2024
    Heb genoten van jullie reisverhalen en de mooie foto's.
    Was elke ochtend weer benieuwd wat jullie allemaal hadden beleefd.
    Nu nagenieten en niet te snel overgaan op de orde van de dag.
  4. Gerrit:
    20 mei 2024
    Het waren mooie verhalen en belevenissen. De foto's gaven ook een goede aanvulling op de verhalen. Nu weer lekker genieten van al die fietsers die voor jullie deur langs komen vandaag. Groet uit Assen.
  5. Herman anja:
    20 mei 2024
    Leuk om jullie gevolgd te hebben
    Groet van uit sintjohannesga
  6. Tineke Rypma:
    20 mei 2024
    Leuk im jimme efkes te folgjen. Binne wy ek in bytsje op fekansje no.
  7. Bauke en Petra:
    20 mei 2024
    We hebben genoten van jullie avontuurlijke-, sportieve-, culturele-,culinaire reis in Costa Rica. Wat een prachtige foto’s en video’s in de natuur, van jullie verblijven, enz. en het bezoek aan de familie.
    Groetjes Bauke en Petra
  8. Vera:
    21 mei 2024
    Wat een prachtige natuur hebben jullie mogen aanschouwen, meemaken en vastleggen! Door het vastleggen hebben wij een beetje kunnen meegenieten en uiteindelijk voor jullie een prachtige herinnering, iets wat niemand je meer afneemt!
  9. Saskia:
    21 mei 2024
    Mooie reis gemaakt Ingrid en Folkert. Nu maar weer genieten van ons mooie Fryslân.
  10. Marije en Sjoerd:
    21 mei 2024
    Het waren leuke verhalen om te lezen en mooie foto's! Blij dat jullie weer veilig thuis zijn! ❤️
  11. Michelle:
    21 mei 2024
    In het zonnetje nagenietend/bijkomend van de 11-steden, mooi even binge-reading jullie avonturen gelezen. Wat zijn jullie een toffe ervaring rijker!
  12. Ingrid keuning:
    21 mei 2024
    Love this picture! Yes I have been following you. I was able it hit the Translate to English and kept up with your wonderful adventures.
  13. Janny:
    22 mei 2024
    Áltyd leuk om troch jim ferhalen en foto's mei te genieten fan jim belibbenissen! Leafs Janny
  14. Mariske Haitsma - The Travel Club:
    23 mei 2024
    Wat mooi om zo met jullie mee te kunnen en mogen reizen.
    Fijn te lezen dat jullie hebben genoten en terug kunnen kijken op een prachtige reis.
    Ik heb graag mijn deel hier aan bijgedragen.
    Tot een volgende keer!
  15. Lotte de Vries:
    24 mei 2024
    Wat een mooie reis! Weer een hele ervaring erbij!!
  16. Minke Dijkstra-Bos:
    24 mei 2024
    Geweldig mooie reportage geworden, prachtig foto's een bijzondere reis om nooit
    te vergeten, heb met het volgen bijzondere dingen gezien.